מוזיקה לחתונות

עוד לפני שצצו חדשות לבקרים שירותים משלימים לחתונות וכשעוד אף אחד לא ידע מי זו אירית רחמים, היו המוזיקה והריקודים בלב ליבו של האירוע. יותר מדילמה לגבי סטייק פרגית או אנטריקוט, נראה כי השאלה לגבי המוזיקה באירוע, מזרחית, סלואו, פסדובלה, מוזיקה אתנית וכדומה, עומדים במרכז הויכוח של זוגות, בתהליך הפקת החתונה.
בתקופה האחרונה שמענו לא פעם אומנים רבים מהז’אנר המזרחי טוענים לקיפוח בהשמעות בתחנות הרדיו והסתה נגד המוזיקה המזרחית. אני יכול להרגיע אותם ולספר שבגזרת האירועים, לא שמעו על הקיפוח הזה. שם המוזיקה המזרחית ובמיוחד הגרסאות האלקטרוניות שלהן מקפיצות את כולם ומכל העדות.
לדעתי כיום 30-50% מהמוזיקה שמנוגנת באירועים שונים היא מזרחית. זה כולל חתונות, בר/ת מצווה, בריתות, אירועי סטודנטים וכדומה. גם ריקודי הסלואו המסורתיים של החתן והכלה נעשים לצלילי אייל גולן, שלומי שבת וישי לוי. אפשר לחשוב שאם מדובר בחתונה של יוצאי עדות המזרח, אז זה יהיה מקובל, אבל גם באירועים של זוגות אשכנזים או כאלה שלא תמצא אצלם מוזיקה מזרחית באוטו, המוזיקה המזרחית שולטת.
חתן וכלה שבאים לבחור מוזיקה לחתונה שלהם רוצים בדרך כלל דבר אחד – שיהיה שמח. חתונות הפכו ממפגש חברתי ושמחה משפחתית למסיבה הכי טובה שיש. ככה זה כשהאלכוהול זורם בלי הכרה (במיוחד כשלא משלמים עליו). אפילו שמעתי לא מזמן, שזוגות חברים מתחרים אצל מי הייתה מסיבה טובה יותר וכל אחד רוצה להאפיל על האחר. מגיע שלב בחתונה, שלכלה כבר לא אכפת איך נראית השמלה, אם הזיעה קצת טשטשה את האיפור ואם יש לך עיגולים בבית השחי, העיקר יאללה בלגן.
השיגעון הזה יכול להוביל לעיתים למקרים לא נעימים, כאשר ההורים רוצים מוזיקה מסוימת (הרי בכל זאת, הם המממנים), מה שמביא לפיצוצים. לפעמים יש באמת בקשות מוזרות, שבאמצע אירוע קשה מאוד להתמודד איתם. היו אירועים שביקשו ממני לשים שירים, שהייתי צריך לנבור עמוק בתוך הפלייליסט שלי כדי למצוא אותם, כדוגמת השיר של ג’קי מקייטן – המענטזת, השמחות – יהודה יהודה, צ’ורי צ’ורי – השיר ההודי, מערבבת שוקולטה – דודו יסמין (מהסדרה עספור) ועוד. הצעה שלי היא לקבוע מראש עם ההורים שבזמן מסוים באירוע, תהיה המוזיקה שהם רוצים.

חתונות מעולם אחר
גאים גאות
חופה, שבירת כוס, טבעות וכד’ הפכו בשנים האחרונות לדיירים קבועים גם בחתונות של הקהילה הגאה. למרות שאין טקס דתי והחתונות אזרחיות, החתנים והכלות לא מוותרים על המנהגים המסורתיים שלקוחים מחתונות הסטרייטים.
המוזיקה גם מקבלת גוון אחר, בהתאם למוזיקה הפופולארית במועדונים וככלל בקהילה. הפלייליסט מורכב יותר ממוזיקה ערבית (פריד אל עטרש) במקצבים אלקטרוניים ומוזיקת האוס, כשעופר ניסים שאחראי לרבים מהרמיקסים הללו הוא האומן הבולט ביחד עם דנה אינטרנשיונל. דבר נוסף שמאוד בולט הם הופעות הדראג, רקדניות בטן ועוד. התגובות למוזיקה ובכלל האווירה הרבה יותר אמוציונאלית.
אלמנט מאוד פופולארי כיום בחתונות במיוחד אצל גייז הוא הקלטת ברכת כלה (על ידי הכלה) ושילובה בשיר כניסה לחופה.
חתונת וודסטוק – דארק 80’S
לפני כשנה וחצי הפך אולם אירועים בקיסריה, לערב אחד, לפסטיבל וודסטוק. הקהל היה לבוש בגדים היפים כנהוג בשנות ה- 70/80, המוזיקה חזרה ברטרו עם להקת פנתרה (מוזיקה אלקטרונית מתכתית) ולהיטי עבר. 90% אחוז מהאנשים היו בעלי קעקועים ופירסינג. חתונות מהסוג הזה, נדמה שלא נגמרות. הן מתחילות ב – 7 בערב ומסתיימות בבוקר, כיאה למסיבת טבע אותנטית. הקהל בווייב אחר, האווירה מחשמלת והמוזיקה המיוחדת גורמת למי שלא רגיל, לצרצורים באוזניים. נדמה כאילו המוזיקה לוקחת את מי שמתמסר לה, לעולם אחר, נטול זמנים ובעיות. כך, החתונה נגמרת רק כשבעל האולם מוריד את השלטר ב- 5 בבוקר.
חתונה בפאב/מבשלת בירה
סגנון חתונה המזכיר יותר ערב שתיינים. כיאה למבשלת בירה, המשקה הפופולארי היה בהתאם. האורחים רקדו בכל פינה, ללא צורך ברחבה מסודרת, כמו שמתבקש במקום כזה. האווירה הייתה מאוד שמחה ואם לא היינו יודעים שמדובר בחתונה, היינו חושבים שנתקלנו בפאב אנגלי טיפוסי. הערב היה מחולק לשניים – קבלת פנים בסגנון רוק אלטרנטיבי, ובהמשך הערב, סגנון יותר מחשמל, עם להקות כגון: GunsnRoses ו-Scorpions .
חתונה על יאכטה בסגנון דייגים
לא מומלץ למי שסובל ממחלת ים, אחרת ריקוד לאור מוזיקה קופצנית, יכול בקלות להדוף אותך מעל המעקה והיישר למים. המוזיקה הייתה מורכבת ממספר נושאים – בקבלת הפנים – מוזיקה איטלקית, לריקודים שנות ה- 70 וה- 80 ולאפטר פארטי – האוס וטראנס. המוטיב העיקרי היה הלבוש שהתחלק בין קפטן הוק, שפחות, שודדי ים ועובדי ספינה. בהחלט אירוע שמזכיר סצינה מהסרט “שודדי הקריבים”. בשלב מסוים לא היה ברור אם אנשים מתנדנדים משכרות או מתזוזת היאכטה.

חתונות אוליגרכים
כאן הסטנדרטים בהחלט לא דומים לחתונה ממוצעת. הסגנון המוזיקאלי עשיר במיוחד, כאשר קבלת הפנים מתחילה עם מוזיקה קלאסית, לאחר מכן ממשיכים עם הופעה, כשמנצלים את הזמן הזה “לתדלק” שוטים של וודקה. ההופעה היא ללא ספק גולת הכותרת של האירוע, כאשר במיוחד בשביל זה מביאים זמר מרוסיה להופעה של מיטב הלהיטים העכשוויים ברוסיה. אחד הבולטים הוא הכוכב פיליפ קירקורוב. לאחר ההופעה מתחילה המסיבה, כאשר גם כאן המוזיקה המזרחית היא הפותחת וממשיך עם מוזיקת דאנס מיינסטרים ברוסית, התואמת את מועדוני הענק ברוסיה.

לסיכום אני יכול להגיד שלמוזיקה ול- DJ באירוע יש יכולת אדירה להשפיע על האווירה. בין אם זה מוזיקה בקבלת פנים, בכניסה לחופה, בשנייה שאחרי שבירת הכוס, במהלך האוכל, הריקודים וכדומה. המוזיקה תשפיע על הרצון של האנשים לשתות, ללכת הביתה, להישאר על הרחבה, להיות שמחים, עצובים וכדומה. ככל שה- DJ יידע לקרוא את הקהל יותר טוב ויהיה לו חיבור טוב יותר עם החתן והכלה, כך האירוע יהפוך מעוד מסיבה ו/או חתונה של החבר’ה, לאירוע שייזכר אצל רבים.

הכותב: DJ Benzion – אומן ויוצר טראנס בינלאומי, בעל חברה למוזיקה לאירועים – Benkarmona DJ’s

תקליטן לחתונה

בחירת תקליטן לחתונה היא אחת ההחלטת הקריטיות בארוע. חשוב שתהיה מוזיקה טובה ושהתקליטן ינגן בטעם של האורחים. חשוב מאד שתהיה לכם כימיה טובה איתו כבר

Read More »

תקליטן חתונות

523286304 הניסיון מנגן בשטח ניסיוני הרב בתחןם התקליטנות, הפך אותי למוביל בתחום

Read More »

להקת ברמודה – bermuda live music

050-9090093 להקת אירועים הפרויקט היוקרתי והמצליח “Bermuda live music” משנה את עולם האירועים… 12 פרפורמרים ענקיים על במה אחת, במופע מלהיב, אנרגטי וסוחף של להיטי

Read More »

פיוזן – חברה לתקליטנים

אודות פיוז’ן. Fusion djs פיוז’ן תקליטנים לאירועים נוסדה בשנת 2000 והיום היא חברה המובילה בתחומה. Fusion djs פיוז’ן תקליטנים לאירועים -עוסקת במתן פתרונות … חברת

Read More »